Tijelovo u Stocu, 19. lipnja 2014.Svetkovina Tijelova i ove je godine dostojno proslavljena u Stocu, 19. lipnja 2014. iako nije bilo tradicionalne procesije kroz grad, radi kišnoga dana. Stolački puk je ispunio župnu crkvu sv. Ilije proroka, a dio svijeta koji nije mogao u crkvu, ostao je vani pred crkvom pokriven dobrim crkvenim ozvučenjem.

U 18,00 sati započela je svečana sv. Misa koju je predvodio don Ivan Bebek župnik Domanovića u koncelebraciji mjesnog župnika don Rajka.

Stolački je Dumo na početku misnog slavlja pozdravio sve nazočne, a posebnu dobrodošlicu uputio je predvoditelju don Ivanu. Pod sv. Misom pjevao je stolački zbor „Mladi“, pun oltar ministranata, ispred oltara mala djeca spremni za procesiju s košarama punih cvijeća. Misna čitanja i molitvu vjernika predvodili su mladi iz župe. Časna Alojzija je lijepo uredila crkvu i pripremila s mladima sve što je potrebito za ovaj veliki dan. Don Ivan je lijepo propovijedao o svetkovini Tijelova, a pogotovo o poštovanju Tijela i Krvi Kristove. Puno se svijeta pričestilo, što je također bio znak koliko pobožni puk poštuje i dostojno prima u pričesti Tijelo Kristovo.

U popodnevnim satima sve je bilo spremno za procesiju kroz grad koja je trebala biti poslije sv. Mise, Komunalno očistilo grad, Policija spremna za koordinaciju, mladi pripravni za svoje uloge u procesiji, djeca donijela cvijeće, oltari postavljeni na četiri mjesta po gradu: Podgrad, Kolodvor, Centar i Trg sv. Ilije, gradska zvona spremna pozdraviti procesiju kad stigne na Centar, ali veliki pljusak koji je bio pred samu Misu najavio je nestabilno večernje vrijeme što se poslije i pokazalo. Zato smo poslije sv. Mise u crkvi, uz klanjanje i liturgijski ceremonijal, obavili svečani blagoslov s Presvetim na sve četiri strane svijeta u čemu je stolački puk pobožno sudjelovao.

Poslije blagoslova, župnik je zahvalio svima koji su sudjelovali u tijelovskim pripremama i organizaciji, a predvoditelju slavlja na prikladnim riječima. Zvucima orgulja s kora, župnim zvonima i skladnim pjevanjem zbora i puka „Do nebesa nek se ori“ završilo je tijelovsko slavlje u stolačkoj župnoj crkvi.

{rokbox album=|Tijelovo2014| title=|Tijelovo u Stocu, 19. lipnja 2014.| thumbcount=|23|}images/stories/vijesti/2014/tijelovo/*{/rokbox}