Tijelovo u Stocu, 4. lipnja  2015.Svetkovina Tijelova i ove je godine dostojno proslavljena u Stocu, 4. lipnja 2015. Stolački puk je ispunio župnu crkvu sv. Ilije proroka, a dio svijeta koji nije mogao u crkvu, ostao je vani pred crkvom pokriven dobrim crkvenim ozvučenjem.

U 18,00 sati započela je svečana sv. Misa, koju je predvodio stolački župnik don Rajko uz asistenciju domaćeg đakona don Damira Pažina. Stolački je Dumo na početku misnog slavlja pozdravio sve nazočne, uveo ih u tajnu svetkovine Tijelova i pozvao vjerni puk na iskreno kajanje.

Pod sv. Misom pjevao je stolački zbor „Mladi“, pun oltar ministranata, ispred oltara mala djeca spremna za procesiju s košarama punih cvijeća, a ovogodišnji maturanti-apostoli u tunikama pripravni za službu u pratnji Presvetoga. Misna čitanja i molitvu vjernika predvodili su mladi iz župe, a đakon Damir je navijestio Evanđelje. Časna Alojzija lijepo je uredila crkvu i pripremila s mladima sve što je potrebito za ovaj veliki dan. Don Rajko je prikladnim riječima propovijedao o svetkovini Tijelova, a pogotovo o poštovanju Tijela i Krvi Kristove. Puno se svijeta pričestilo, što je također bio znak koliko pobožni puk poštuje i dostojno prima u pričesti Tijelo Kristovo.

Na kraju sv. mise župnik je najavio svečanu procesiju koja se uputila kroz grad slijedećim resdoslijedom: naprijed je krenuo križ praćen upaljenim bakljama, a iza križa 4 zastave papina, hrvatska, stolačka u župska, koje su nosili ovogodišnji maturanti-apostoli, zatim su se poredala školska djeca po razredima posipajući iz košarica cvijeće pred Presvetim, onda su krenuli stariji razredi osnovne škole pa ovogodišnji krizmanici, zatim 30-ak obučenih ministranata, pa župnik s Presvetim uz pratnju đakona, a maturanti u bijelim tunikama nosili su baldakin-nebo iznad Presvetoga, u pratnji 4 bakljonoša s upaljenim bakljama, zatim su se uputili pjevači velikog zbora „Mladi“, pa vjerni puk Božji.

Velika masa svijeta ispunila je stolačke ulice. Na 4 stajališta-Oltara: Podgrad, Kolodvor, Centar i Trg, dumo je obavio blagoslov na sve četiri strane svijeta. Kad je procesija došla na Centar grada, gradska su zvona pozdravila procesiju i Presveti Oltarski Sakramenat. Poslije procesije u crkvi smo svečanim blagoslovom i pjesmom „Do nebesa“ završili ovaj svečani dan. Poslije blagoslova, župnik je zahvalio svima koji su sudjelovali u tijelovskim pripremama i organizaciji: Policiji, Komunalnom poduzeću, pjevačima, djeci, ministrantima, mladima, časnim sestrama, đakonu i svima koji su svojom aktivnošću doprinijeli ovom velikom slavlju. Zvucima orgulja s kora, župnim zvonima i skladnim pjevanjem zbora i puka „Zdravo Dijevo“ završilo je tjelovsko slavlje u stolačkoj župnoj crkvi.

{rokbox album=|tijelovo| title=|Tijelovo u Stocu, 4. lipnja  2015.| thumbcount=|56|}images/stories/vijesti/2015/tijelovo/*{/rokbox}