Tijelovo u Stocu 2011.Na Tijelovo, 23. lipnja o. g. sav Stolac je bio u znaku velikoga slavlja. Trgovine, radnje i poduzeća nisu radili, ulice su bile uređene, a na 4 postaje po gradu postavljeni su Oltari – stajališta okićeni i urešeni cvijećem. Budući je taj dan bila i sv. Krizma, već u popodnevnim satima vjerni puk stolačke i okolnih župa slijevao se u Stolac sa svih strana na svečanu sv. Misu u 1800 sati. Slavlje je predvodio biskup Ratko, u koncelebraciji mjesnoga župnika i okolnih svećenika.

Na početku misnog slavlja jedan je krizmanik u ime njih 58.-ero pozdravio biskupa, svojim pozdravnim govorom koji je prošao kao najbolji na natječaju, a jedna krizmanica poklonila je biskupu buket cvijeća. Poslije krizmanika, oca biskupa i sve nazočne pozdravio je i don Rajko Marković, stolački župnik. U svom govoru župnik je uz pozdrave i srdačne riječi dobrodošlice predstavio biskupu i okupljenom puku dva projekta stolačke župe, koja su uspješno završena u prvoj polovici godine: „Spomenik“ žrtvama Drugog svjetskog i Domovinskog rata postavljen s donju stranu crkve i „Satovi“ na zvoniku župne crkve s otkucajem točnog vremena, a sve je to dar stolačkih vjernika iz župe i svijeta i župnih prijatelja. Slijedila je sv. Misa pod kojom su pjevali mladi, a molili i čitali krizmanici. Pod Misom je biskup održao prigodnu propovijed o vrijednostima koje mladi trebaju živjeti i životom svjedočiti. Velik se broj vjernika, uz krizmanike, kumove i roditelje pod sv. Misom pričestio.

Na kraju Mise krenula je gradom tradicionalna procesija, predvođena križem i zastavama koje su nosili stolački mladići. Naprijed su išla školska djeca, mladi svih uzrasta, majke s malom djecom, ovogodišnji prvopričesnici predvođeni s. Alojzijom, koji su iz košarica posipali cvijeće gradom ispred Presvetoga, zatim ministranti, svećenici, biskup s Presvetim pod baldakinom, pjevači, pa brojni puk Božji. Procesija se kretala gradom pobožno i dostojanstveno od oltara do oltara, a čitav grad je odlijegao skladnom pjesmom i prikladnom molitvom. Na svakom oltaru po jedan od svećenika pročitao je predviđeno evanđelje, a biskup obavio blagoslov s Presvetim. Čitavo slavlje završilo je u dvorištu župne crkve na vanjskom oltaru završnim svečanim blagoslovom, koji je obavio biskup. Poslije su se krizmanici uslikali s biskupom i župnikom pred oltarom, a svijet se zadržao u ugodnom druženju i čašćenju u lijepoj stolačkoj hladovini.

{rokbox album=|Tijelovo2011| title=|Tijelovo u Stocu 2011.| thumbcount=|12|}images/stories/vijesti/tijelovo2011/*{/rokbox}