Treća večer Trodnevnice sv. Iliji proroku u Stocu, 19. srpnja 2013.Treća večer Trodnevnice sv. Iliji proroku u Stocu, 19. srpnja 2013. proslavljena je pobožno i svečano. Najprije se pobožni svijet od 18,30 sati ispovijedao pred više svećenika, a onda je uslijedila koncelebrirana sv. Misa u 19,00 sati.

Na početku misnog slavlja Trodnevnicu sv. Iliji proroku predmolio je stolački župnik don Rajko, koji je na početku pozdravio sve nazočne, a posebnu dobrodošlicu izrazio gostu svećeniku. Sv. Misu je predvodio i žustru propovijed puku uputio fra Stipan Šarić, župnik Klobuka.

Prvo je sv. Iliju predstavio kao gromovnika i neustrašiva borca za Boga i Božje djelo, a onda je istim zanosom uputio puku prikladnu propovijed poput sv. Ilije. Naglasio je neustrašivu borbu svih nas za Boga, za očuvanje obitelji, braka, zdrave mladosti i ispravne svete Vjere. Pod Misom su pjevale dvije stolačke skupine: „Kraljice“ i „Angelus“, a misna čitanja čitali župni bogoslov Damir i sjemeništarac Stanko. Ministrirali su župni ministranti. Crkvu je za ovu prigodu vrlo lijepo aranžirala časna s. Alojzija.

Na kraju sv. Mise župnik je svijetu predstavio novu Župnu monografiju, koju su vjernici mogli nabaviti pred crkvom kod ministranata za sebe i za svoje prijatelje. Župnik je poslije sv. Mise pozvao goste u župnu kuću na okrijepu gdje je sve lijepo ugostila časna s. Slava. Sada je čitava župa u znaku iščekivanja patrona i zaštitnika sv. Ilije proroka, kojega ćemo svi skupa svečano proslaviti sutra na Ilindan sv. Misom u 11,00 sati.

{rokbox album=|ilindan2013| title=|Treća večer Trodnevnice sv. Iliji proroku u Stocu, 19. srpnja 2013.| thumbcount=|15|}images/stories/vijesti/2013/ilindan3/*{/rokbox}