Turistički djelatnici Bosne i Hercegovine posjetili župu Stolac 2019.U petak, 4. listopada 2019. na dan otvaranja XII. Sajamske manifestacije „Hercegovački plodovi Mediterana“ u Stocu, turistički djelatnici iz Bosne i Hercegovine na čelu s „JU Radimlja“, a pod vodstvom ravnateljice gđe. Maje Lopin, posjetili su župu Stolac u poslijepodnevnim satima.

Pred crkvom ih je u 14,30 sati dočekao i srdačno primio stolački župnik don Rajko Marković sa svojim suradnicima. Dumo je goste prijateljski pozdravio i u kratkim crtama im predstavio župu Stolac i njezine znamenitosti, a ostalo ćete, naglasio je župnik, moći naći u stolačkoj župnoj turističkoj monografiji koju možete uzeti na našemu štandu.

Gosti su poslije obišli župnu crkvu, kip sv. Ilije Proroka, Spomenik žrtvama Drugog svjetskog i Domovinskog rata i Gospinu špilju. Poslije su pod vodstvom gđe. Maje obišli Etnografsko-etnološki Muzej i Umjetničku galeriju smješteni u staroj stolačkoj pučkoj školi u krugu stolačke župne crkve. Poslije obilaska župnih znamenitosti, stolačko HKUD „Stolac“ izvelo je pred crkvom u narodnoj nošnji kratak folklorni program Hrvata stolačkog kraja, za naše goste, gdje su zapjevali muški i ženski bećarac i odigrali hercegovački lindžo, na oduševljenje svih gostiju.

Poslije je uslijedilo zajedničko fotografiranje, a onda se nastavilo prijateljsko druženje i ugodan razgovor uz čašicu osvježavajućih pića. Potom je gđa. Maja sve pozvala na zajednički domjenak na Radimlju, gdje su se i gosti i domaći uputili malim vlakićem koji je za ovu prigodu dovežen s Kravice kod Ljubuškoga pod vodstvom vozača gosp. Dalibora Bonića. Ovo je bio zaista jedan prijateljski susret u našemu crkvenom dvorištu, koji će nam svima ostati u lijepoj uspomeni.