Zapisi s hodočašća na kraj svijetaU subotu, 27. veljače 2016. u 19,00 sati u prepunoj dvorani biskupijskog Pastoralnog centru u Stocu prikazana je Premijera prvog stolačkog hrvatskog kršćanskog 73-minutnog dokumentarnog filma „Zapisi s hodočašća na kraj svijeta“.

Na početku je naš stolački dumo Rajko sve nazočne pozdravio, glavnim akterima filma, te producentu i redatelju čestitao, a na sve u dvorani Božji blagoslov zazvao.

Stolački mladići Anđelko Šutalo i Vlado Terkeš, nakon blagoslova u stolačkoj župnoj crkvi, krenuli su na hodočašće ljeta Gospodnjega 2013. u Santiago de Compostelu u Španjolsku u Svetište sv. Jakova. Ovo hodočašće trajalo je mjesec dana, a poslijednjih 800 km. prešli su pješice s ostalim hodočasnicima.

Veći dio puta zabilježili su foto-aparatom i kamerom, što je poslije njihova povratka Stočanin Zdravko Terkeš skupa sa stolačkom građanskom udrugom „Inicijativa“ kroz dvije godine sve to lijepo posložio u jedan odličan duhovni hodočasnički film, koji je vrlo lijepo primljen od stolačke publike.

Na kraju filma Anđelko i Vlado, vidno ushićeni i dobro raspoloženi, svima su se nazočnima lijepo zahvalili, a publika ih je nagradila dugotrajnim i burnim pljeskom.
U večernjem programu koji je vodila Andrea, sudjelovale su pjevačkim točkama i naše dvije župne Djevojačke skupine „Vidoštačka kraljica“ i „Angelus“. Svim sudjelovateljima iskrene čestitke i Božji blagoslov!

{rokbox album=|Predavanje| title=|U biskupijskom Pastoralnom centru u Stocu prikazan film „Zapisi s hodočašća na kraj svijeta“ 2016.| thumbcount=|19|}images/stories/vijesti/2016/film/*{/rokbox}