U Ćorama i Gornjoj Dubokoj slavljena sv. Misa povodom zaštitnika sv. Jure 2019.U utorak, 23. travnja 2019. u grobljima u Ćorama u 11,00 sati i u Gornjoj Dubokoj u 13,00 sati, sv. Mise, povodom zaštitnika ovih mjesta sv. Jure služio je stolački župnik don Rajko Marković. Na sv. Misama sudjelovalo je po nekoliko desetaka vjernika, kako mještana tako gostiju i prijatelja. Pod sv. Misama mladi su posluživali, čitali i predmolili.

Don Rajko je uputio prikladnu propovijed okupljenom puku, na oba mjesta naglasivši da je sv. Jure mučenik iz prvih kršćanskih vremena, koji je svoj život dao za Isusa Krista, ali se nadahnuo na uskrsnoj vjeri i poslušao glas uskrsloga Krista: „Ne bojte se, ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta“. Sv. Jure je bio neustrašiv i karakteran svetac-mučenik, pa ga je don Rajko svima dao za primjer i uzor, koji treba nasljedovati.

Poslije sv. Mise domaćini su na oba mjesta pozvali svoje prijatelje na obiteljsku gozbu. Dumo je čestitao blagdan, kako domaćima tako i gostima i zaželio svima ugodno, lijepo i prijateljsko poslijepodne, poslije je je obišao nakratko sve slavljeničke kuće i u Ćorama i Gornjoj Dubokoj, a Dumu je ove godine u Ćorama ugostila ručkom obitelj Ivana Raguža, a u Gornjoj Dubokoj obitelj Marinka Papca. Kako je zaista lijepo i Bogu ugodno kad se braća i sestre nađu zajedno najprije kod sv. Mise, a onda za obiteljskim stolom.