U petak, 23. travnja 2021. u grobljima u Ćorama u 11,00 sati i u Gornjoj Dubokoj u 13,00 sati, sv. Mise, povodom zaštitnika ovih mjesta sv. Jure služio je stolački župnik don Rajko Marković. Na sv. Misama ove je godine sudjelovalo nešto manje vjernika radi epidemiološke situacije, ali su sv. Mise na oba mjesta slavljene svečano i dostojanstveno.

Pod sv. Misama mladi su zvonili, posluživali, čitali, predmolili i slikali. Don Rajko je uputio prikladnu propovijed okupljenom puku, na oba mjesta naglasivši da je sv. Jure mučenik iz prvih kršćanskih vremena, koji je svoj život dao za Isusa Krista, ali se nadahnuo na uskrsnoj vjeri i poslušao glas uskrsloga Krista: „Ne bojte se, ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta“. Sv. Jure je bio neustrašiv i karakteran svetac-mučenik, pa ga je don Rajko svima dao za primjer i uzor, koji treba nasljedovati.

Poslije sv. Misa domaći su se vjernici na oba mjesta uputili na zajednički obiteljski ručak, jer su gosti, zbog navedenih razloga, ove godine izostali. Dumo je čestitao blagdan mještanima oba sela i zaželio svima ugodno, lijepo i obiteljsko poslijepodne, poslije je obišao nakratko sve slavljeničke kuće i u Ćorama i Gornjoj Dubokoj, a Dumu je ove godine u Ćorama ugostila ručkom obitelj Mate Boškovića-Crnkovića, a u Gornjoj Dubokoj obitelj Marinka Papca. Kako je zaista lijepo i Bogu ugodno kad se braća i sestre nađu zajedno najprije kod sv. Mise, a onda za obiteljskim stolom.

Ćore

Gornja Duboka