U groblju Bjelojevići slavljena sv. Misa povodom zaštitnice sv. Male Terezije 2018.U ponedjeljak, 1. listopada 2018. u groblju Bjelojevići u 11,00 sati sv. Misu služio je stolački župnik don Rajko Marković. Na sv. Misi sudjelovalo je nekoliko desetaka vjernika.

Pod sv. Misom mladi su ministrirali, čitali i predmolili. Don Rajko je uputio prikladnu propovijed okupljenom puku, naglasivši da je sv. Mala Terezija svoj križ strpljivo nosila i svojom strpljivošću zavrijedila svetost, pa je sv. Tereziju stavio za uzor svima. Terezijin životopis, poslije njezine smrti kroz 25 godina preveden je na 35 svjetskih jezika i prodan u više milijuna primjeraka. Sv. Mala Terezija svojom je poniznošću i iskrenošću osvojila srca ljudi čitavoga kršćanskoga svijeta.

Poslije sv. Mise domaćini su pozvali svoje goste i prijatelje na obiteljsku gozbu. Dumo je čestitao blagdan, kako domaćima tako i gostima i zaželio svima ugodno, lijepo i prijateljsko popodne, a Dumu je ove godine ugostila ručkom obitelj Balde i Ane Matić iz Bjelojevića. Župnik je, s mjesnim momcima, sve kuće poslije sv. Mise obišao i svima u obiteljima čestitao, a nakon toga u Balde sa svim uzvanicima ručao. Kako je zaista lijepo i Bogu ugodno kad se braća i sestre nađu zajedno najprije kod sv. Mise slaveći Boga i sveca zaštitnika, a onda za obiteljskim stolom blagujući u ugodnom razgovoru s okupljenim prijateljima. Ovo su zdravi i lijepi hercegovački običaji, pa neka žive navijeke!