U groblju Bjelojevići slavljena sv. Misa povodom zaštitnice sv. Male Terezije 2020.U četvrtak, 1. listopada 2020. u groblju Bjelojevići u 11,00 sati sv. Misu predvodio je don Ivo Šutalo, uz koncelebraciju stolačkog župnika don Rajka Markovića. Prije sv. Mise bila je prigoda za sv. ispovijed.

Na sv. Misi sudjelovalo je nekoliko desetaka vjernika. Pod sv. Misom mladi su ministrirali, čitali i predmolili. Don Rajko je navijestio Evanđelje, a don Ivo uputio prikladnu propovijed okupljenom puku, predstavivši ukratko životopis sv. Male Terezije, te pobožnost i svetost čitave njezine obitelji, naglasivši kako je Terezija vrlo brzo poslije njezine smrti proglašena svetom, ali ne samo ona, nego i njezini roditelji koje je papa Franjo 2015. proglasio svetima.

Don Ivo je kroz poučne primjere pokazao kao se molitvom mogu izmoliti brojna duhovna zvanja, koliko se god to činilo nemoguće, pa preporučio svima da se i danas molimo za svećenička i redovnička zvanja, koja su današnjem svijetu itekao potrebita.

Poslije sv. Mise domaćini su pozvali svoje goste i prijatelje na obiteljsku gozbu. Dumo je čestitao blagdan, kako domaćima tako i gostima i zaželio svima ugodno, lijepo i prijateljsko popodne, a dvojicu duma je ove godine ugostio ručkom bračni par Martin i Marija Matić iz Bjelojevića. Dume su, sve kuće poslije sv. Mise obišli i svima u obiteljima čestitali, a nakon toga u Martina i Marije na ručak.

Kako je zaista lijepo i Bogu ugodno kad se braća i sestre nađu zajedno najprije kod sv. Mise slaveći Boga i sveca zaštitnika, a onda za obiteljskim stolom blagujući u ugodnom razgovoru s okupljenim prijateljima. Ovo su zdravi i lijepi hercegovački običaji, pa neka žive navijeke!