U groblju na Pješivcu Greda-Ćemalovina slavljena sv. Misa povodom zaštitnika sv. NikoleU četvrtak, 6. prosinca 2018. u groblju na Pješivcu Greda – Ćemalovina u 11,00 sati sv. Misu služio je stolački župnik don Rajko Marković.

Na sv. Misi sudjelovalo je veliko mnoštvo vjernika, kako mještana tako gostiju i prijatelja. Pod sv. Misom mladi su posluživali, čitali i predmolili. Don Rajko je uputio prikladnu propovijed okupljenom puku, naglasivši da je sv. Nikola postigao svetost živeći praktično svoju vjeru pomažući bližnjemu u nevolji i šireći Kristov mir u zajednicama u kojima je djelovao i tako nama dao primjer da se trebamo u duhu vjere posvetiti svome bližnjemu, posebno u ovo sveto adventsko vrijeme.

Poslije sv. Mise domaćini su pozvali svoje prijatelje na obiteljsku gozbu. Dumo je čestitao blagdan, kako domaćima stolačke i aladinske župe, tako i gostima i zaželio svima ugodno, lijepo i prijateljsko nikoljdansko poslijepodne. Nakon sv. mise Dumu je ove godine ugostila ručkom obitelj Mile Guto, Borojevići-Greda. Kako je zaista lijepo i Bogu ugodno kad se braća i sestre nađu zajedno najprije kod sv. Mise, a onda za obiteljskim stolom.