U groblju na Pješivcu Greda-Ćemalovina slavljena sv. MisaU petak, 6. prosinca 2019. na Nikoljdan, u groblju na Pješivcu Greda – Ćemalovina u 11,00 sati sv. Misu služio je stolački župnik don Rajko Marković.

Na sv. Misi sudjelovao je lijepi broj vjernika, kako mještana, tako gostiju i prijatelja. U ovom groblju su ukopnici vjernici iz sela stolačke i aladinske župe. Pod sv. Misom mladi su posluživali, čitali i predmolili.

Don Rajko je uputio prikladnu propovijed okupljenom puku, naglasivši da je sv. Nikola postigao svetost živeći praktično svoju vjeru pomažući bližnjemu u nevolji i šireći Kristov mir u zajednicama u kojima je djelovao i tako nama dao primjer da se trebamo u duhu vjere posvetiti svome bližnjemu, posebno u ovo sveto adventsko vrijeme. Poslije sv. Mise domaćini su pozvali svoje prijatelje na obiteljsku gozbu. Dumo je čestitao blagdan, kako domaćima stolačke i aladinske župe, tako i gostima i zaželio svima ugodno, lijepo i prijateljsko nikoljdansko poslijepodne.

Poslije sv. mise Dumu je ove godine ugostila ručkom obitelj Tvrtka Raguža s Ćemalovine. Kako je zaista lijepo i Bogu ugodno kad se braća i sestre nađu zajedno najprije kod sv. Mise, a onda i za obiteljskim stolom.