U nedjelju, 6. prosinca 2020. na Nikoljdan, u groblju na Pješivcu Greda – Ćemalovina u 11,00 sati sv. Misu služio je stolački župnik don Rajko Marković. Na sv. Misi sudjelovao je lijepi broj vjernika, kako mještana, tako gostiju i prijatelja. U ovom groblju su ukopnici vjernici iz sela stolačke i aladinske župe.

Pod sv. Misom mladi su posluživali, čitali i predmolili. Don Rajko je uputio prikladnu propovijed okupljenom puku najprije na temelju današnjeg Evanđelja o sv. Ivanu Krstitelju, koji je pripremao narod na Kristov dolazak, kroz molitvu, post, pokoru, obraćenje i djela ljubavi.

Zatim je nastavio o sv. Nikoli, naglasivši da je sv. Nikola postigao svetost živeći praktično svoju vjeru pomažući bližnjemu u nevolji i šireći Kristov mir u zajednicama u kojima je djelovao i tako nama dao primjer da se trebamo u duhu vjere posvetiti svome bližnjemu, posebno u ovo sveto adventsko vrijeme. Poslije sv. Mise domaćini su pozvali svoje prijatelje na obiteljsku gozbu. Dumo je čestitao blagdan, kako domaćima stolačke i aladinske župe, tako i gostima i zaželio svima ugodno, lijepo i prijateljsko nikoljdansko poslijepodne, a ove je godine Dumu ručkom ugostila obitelj Vlatka i Cvije Raguž s Ćemalovine. Kako je zaista lijepo i Bogu ugodno kad se braća i sestre nađu zajedno najprije kod sv. Mise, a onda i za obiteljskim stolom.