U groblju na Poplatu slavljena sv. Misa povodom zaštitnika sv. Josipa Radnika 2019. Na blagdan sv. Josipa Radnika u srijedu 1. svibnja 2019. u groblju na Poplatu u 9,00 sati sv. Misu služio je stolački župnik don Rajko Marković.  Na sv. Misi sudjelovalo je nekoliko desetaka vjernika, kako mještana, tako gostiju i prijatelja. Ukopnici ovoga groblja su Poplaćani: Radići, Marići i Krešići.

Za vrijeme sv. Mise domaći mladi su čitali, posluživali, ministrirali i predmolili. Don Rajko je pod sv. Misom uputio prikladnu propovijed okupljenom puku, naglasivši da je sv. Josip uzor svim radnicima koji svojim rukama na pošten način zarađuju svoj kruh svagdanji. Svetopisamsko pravilo veli: „Moli i radi“ i tko se bude toga pravila držao bit će blagoslovljen u svom radu i Bog će mu trud obilno nagraditi i zadovoljstvom ga u radu obdariti. Dumo je na kraju svima domaćima, gostima i prijateljima čestitao blagdan sv. Josipa i zaželio svima ugodno, lijepo i prijateljsko poslijepodne.

Poslije sv. Mise okupljeni puk se s dumom kratko zadržao u ugodnom i lijepom razgovoru, a kako je sv. Josip Radnik patron susjedne župe Domanovići, dumo se s Poplata uputio na Domanoviće, kako bi sudjelovao na pučkoj sv. Misi u 11,00 sati.. Neka dobri Bog svima živima udijeli dobro zdravlje i svoj blagoslov, a pokojnima vječno mjesto u nebeskom kraljevstvu.