U groblju na Poplatu slavljena sv. Misa povodom zaštitnika sv. Josipa Radnika 2021. Na blagdan sv. Josipa Radnika u subotu 1. svibnja 2021. u groblju na Poplatu u 9,00 sati sv. Misu služio je stolački župnik don Rajko Marković. Na sv. Misi sudjelovalo je nekoliko desetaka vjernika, kako mještana, tako gostiju i prijatelja. Ukopnici ovoga groblja su Poplaćani: Radići, Marići i Krešići. Za vrijeme sv. Mise domaći mladi su čitali, posluživali, ministrirali i predmolili.

Don Rajko je pod sv. Misom uputio prikladnu propovijed okupljenom puku, naglasivši da se nalazimo u „Godini sv. Josipa“ i da je sv. Josip uzor svim radnicima koji svojim rukama na pošten način zarađuju svoj kruh svagdanji. Svetopisamsko pravilo veli: „Moli i radi“ i tko se bude toga pravila držao bit će blagoslovljen u svom radu i Bog će mu trud obilno nagraditi i zadovoljstvom ga u radu obdariti.

Poslije Popričesne molitve dumo je svima onima koji su se ispovijedili i pričestili, te zajednički izmolili molitve na nakanu sv. Oca i molitvu na čast sv. Josipa, podijelio Potpuni oprost, kako to Crkva omogućava u ovoj „Godini sv. Josipa“. Na kraju je svima domaćima, gostima i prijateljima čestitao blagdan sv. Josipa i zaželio svima ugodno, lijepo i prijateljsko poslijepodne. P

oslije sv. Mise okupljeni puk se s dumom kratko zadržao u ugodnom i lijepom razgovoru, a kako je sv. Josip Radnik patron susjedne župe Domanovići, dumo se s Poplata uputio na Domanoviće, kako bi sudjelovao na pučkoj sv. Misi u 11,00 sati.. Neka dobri Bog svima živima udijeli dobro zdravlje i svoj blagoslov, a pokojnima vječno mjesto u nebeskom kraljevstvu.