U groblju na Udori slavljena sv. Misa povodom zaštitnika sv. Mihovila 2019.U nedjelju, 29. rujna 2019. u groblju na Udori u 11,00 sati sv. Misu služio je stolački župnik don Rajko Marković. Na sv. Misi sudjelovalo je nekoliko desetaka vjernika, kako mještana tako gostiju i prijatelja.

Ove godine bilo je više svijeta sa svih strana, jer je bila nedjelja, a na sv. Misi nazočili su i Ljubušaci pripadnici HVO-a tenkisti, koji su u Domovinskom ratu skupa s domaćim braniteljima na ovim prostorima branili i obranili hrvatske interese. Dumo ih je na početku sv. Mise pozdravio i izrazio radost što su se nastavila ovakva druženja i u miru, što je okupljeni svijet s odobravanjem prihvatio i naše goste srdačnim pljeskom nagradio. Poslije sv. Mise goste iz Ljubuškoga pozvali su na ručak roditelji i obitelj Ivana Šutala-Bojića s Dubrave, koji je u Domovinskom ratu bio pripadnik iste postrojbe.

Pod sv. Misom mladi su posluživali, čitali i predmolili. Don Rajko je uputio prikladnu propovijed okupljenom puku, naglasivši da je sv. Mihovil svladao đavla Lucifera i našao se s dobrim anđelima na pobjedničkoj strani i tako nama dao primjer da se trebamo odupirati zlu, a prianjati uz dobro. Poslije sv. Mise domaćini su pozvali svoje prijatelje na obiteljsku gozbu. Dumo je čestitao blagdan, kako domaćima tako i gostima i zaželio svima ugodno, lijepo i prijateljsko, miholjdansko poslijepodne.

Župnika je ove godine pozvala na ručak obitelj Ivana i Staze Marić iz Podprisoja, ali kako je u župi Prenj svoju Zlatnu sv. Misu, 50 godina svećeništva slavio pod sv. Misom u 11,00 sati, naš domaći sin don Ante Markić, rodom iz Aladinića, a sada župnik i upravitelj Svetišta Aljmaš, onda je Dumo odmah poslije sv. Mise pošao na svečarsko slavlje u Prenj, a u Ivana i Staze bit će na ručku, ako Bog da, dogodine. Kako je zaista lijepo i Bogu ugodno kad se braća i sestre nađu zajedno najprije kod sv. Mise, a onda za obiteljskim stolom.