U groblju na Udori slavljena sv. Misa povodom zaštitnika sv. Mihovila 2020.U utorak, 29. rujna 2020. u groblju na Udori u 11,00 sati sv. Misu služio je stolački župnik don Rajko Marković. Na sv. Misi sudjelovalo je nekoliko desetaka vjernika, kako mještana tako gostiju i prijatelja. Prije sv. Mise bila je prigoda za sv. ispovijed.

Pod sv. Misom okupljeni puk je pobožno sudjelovao i pjevao, a mladi su posluživali, čitali i predmolili, Miro slikao, a Šćepo zvonio.

Don Rajko je uputio prikladnu propovijed okupljenom puku, naglasivši da je sv. Mihovil svladao đavla Lucifera i našao se s dobrim anđelima na pobjedničkoj strani i tako nama dao primjer da se trebamo odupirati zlu, a prianjati uz dobro. Dumo je kratko prešao i mučeničku tisućljetnu povijest Trebinjsko-mrkanske biskupije, te naših župa na ovim prostorima u kojima su ovdašnji vjernici kroz duga i teška stoljeća pretrpjeli velike nevolje i muke, ali se svoje vjere i nacije nisu odrekli. Zahvaljujemo našim pradjedovima i molimo za njih u ovoj sv. Misi, što su dostojanstveno živjeli svoju Katoličku vjeru i takvu je predali svojim pokoljenjima, a mi smo je dužni danas živjeti s istim žarom i predati je budućim naraštajima, naglasio je Dumo.

Poslije sv. Mise domaćini su pozvali svoje prijatelje na obiteljsku gozbu. Dumo je čestitao blagdan, kako domaćima tako, gostima i prijateljima, te zaželio svima ugodno, lijepo i prijateljsko miholjdansko poslijepodne. Poslije je Dumo s unukom Šćepinim Stjepanom, po običaju, obišao nakratko sve slavljeničke kuće, a Dumu je ove godine ugostila ručkom obitelj Ivana i Staze Marić iz Podprisoja. Kako je zaista lijepo i Bogu ugodno kad se braća i sestre nađu zajedno najprije kod sv. Mise, a onda za obiteljskim stolom.