U groblju u Kruševu slavljena sv. Misa povodom zaštitnika sv. Ivana Krstitelja 2018.U nedjelju, 24. lipnja 2018. u groblju Usputnica u Kruševu, župa Stolac u 11,00 sati sv. Misu služio je stolački župnik don Rajko Marković.

Na sv. Misi sudjelovalo je nekoliko stotina vjernika, nedjelja je, pa se skupilo dosta svijeta sa svih strana, kako mještana, tako gostiju i prijatelja. Pod sv. Misom okupljeni puk je pobožno molio i skladno pjevao, a mladi su ministrirali, čitali misna čitanja i molitvu vjernika.

Don Rajko je uputio prikladnu propovijed okupljenom puku, naglasivši da je sv. Ivan veliki svetac, jer je za njega sam Gospodin Isus rekao da je najveći od žene rođen na kugli zemaljskoj. Kao takav postao je omiljeni svetac kršćanskoga svijeta, koji se samom kralju Herodu u lice suprostavio zbog nezakonitoga i skandaloznoga braka. Sv. Ivan je bio karakter koji se samo poželjeti može i zato mu slavimo dva blagdana i rođenje i mučeničku smrt, pa je sv. Ivana stavio svima za uzor i nasljedovanje.

Poslije sv. Mise domaćini su pozvali svoje goste i prijatelje na obiteljsku gozbu. Dumo je čestitao blagdan, kako domaćima tako i gostima, te čestitao svima koji nose ime današnjega sveca imendan, a na kraju zaželio svima ugodno, lijepo i prijateljsko ivanjdansko poslijepodne. Dumu je ove godine za obiteljskim stolom, uz ostale goste i prijatelje, ugostio Milenko Raguž sa svojom obitelji. Kako je lijepo i Bogu ugodno kad se braća i sestre nađu zajedno. Bogu hvala na ovakvim susretima u kojima najprije narod pod sv. Misom Boga slavi, a onda se ljudi za obiteljskim stolom porazgovore, raspolože i obnove lijepe stare uspomene, koje ih povezuju i u sadašnjosti i u budućnosti. Bogu hvala!