U groblju u Popratima slavljena sv. Misa povodom zaštitnice Kraljice Apostola 2020.U subotu, 4. srpnja 2020. u groblju Poprati u 11,00 sati sv. Misu slavio je stolački župnik don Rajko Marković, povodom zaštitnice sela Kraljice Apostola, koja uvijek dolazi u prvu subotu u srpnju mjesecu.

Na sv. Misi sudjelovalo je nekoliko desetaka vjernika, skupilo se dosta kako mještana, tako gostiju i prijatelja. Pod sv. Misom okupljeni puk je pobožno molio i skladno pjevao, a mladi su čitali i posluživali oko oltara.

Don Rajko je uputio prikladnu propovijed okupljenom puku, naglasivši da je Blažena Djevica Marija, Kraljica Apostola Isusova majka i svima nama majka, jer nam je Isus s križa preko sv. Ivana Apostola i nama ostavio za majku, pa smo tako i mi svi postali njezina ljubljena djeca. Veliki je to dar da Majku Božju i mi možemo zvati svojom majkom, pa je tako dumo svima okupljenima Gospu dao za uzor koji trebamo nasljedovati.

Poslije sv. Mise domaćini su pozvali svoje goste i prijatelje na obiteljsku gozbu. Dumo je čestitao blagdan, kako domaćima tako i gostima i zaželio svima ugodno, lijepo i prijateljsko slavljeničko poslijepodne u našim Popratima, a Dumu su ove godine ugostili Ilija i Spasa Perić sa svojom obitelji. Sve ovo popratsko slavlje lijepo je fotosima zabilježio naš Josip Perić. Kako je zaista lijepo i Bogu ugodno kad se braća i sestre nađu zajedno najprije kod sv. Mise slaveći Boga i svoju zaštitnicu, a onda za obiteljskim stolom blagujući u ugodnom razgovoru s okupljenim prijateljima. Bogu hvala na ovakvim susretima.