U Stocu cjelonoćno klanjanje u noći s Velikog Četvrtka na Veliki Petak 2015.U župnoj crkvi sv. Ilije Proroka u Stocu u noći s Velikog Četvrtka na Veliki Petak, 2. i 3. travnja 2015. od 20,00 do 8,00 sati uopriličeno je cjelonoćno dvanaestsatno klanjanje, koje su predvodili mladi iz župe.

Klanjanje je organizirano poslije svečane sv. Mise Večere Gospodnje u crkvi na pokrajnjem malom oltaru sv. Josipa gdje je prenesen Presveti Oltarski Sakramenat.

Najprije su pred Presveto klekli župnik i časne sestre, a onda su se svakih pola sata izmjenjivali mladi kao počasna straža. Klanjanje su do poslije ponoća predvodili ovogodišnji maturanti koji su bili pod sv. Misom u ulozi apostola i bakljonoša njih 25, zatim ostali mladi iz župe kako se tko ovih dana javljao, a svi obučeni u dolične tunike.

Čitavu se noć izmjenjivao narod u crkvi klečeći i moleći u tišini za razne svoje potrebe. Dolazili su pojedici, čitave obitelji, razne skupine i grupice, razredi, a posebno su ugodno svojom aktivnošću i velikom posjećenošću iznenadili mladi iz župe.

Ovo je zaista bila milosna noć za našu župu Stolac, u kojoj nam je sigurno dobri Bog podario mnoga dobra, na čemu smo mu posebno zahvalni. Posljednjih pola sata ujutro od 7,30 do 8,00 sati klanjanje su predvodili i završili dumo i časne sestre. Veliki Petak provodimo u molitvi i sabranosti u svojim obiteljima do popodnevnih obreda, koji počinju u 15,00 sati.

{rokbox album=|bdijenje| title=|U Stocu cjelonoćno klanjanje u noći s Velikog Četvrtka na Veliki Petak 2015.| thumbcount=|14|}images/stories/vijesti/2015/bdijenje/*{/rokbox}