U Stocu obilježen Međunarodni dan obitelji, 15. svibnja 2015.U petak, 15. svibnja obilježava se u svijetu Međunarodni dan obitelji, a mi smo ga ove godine obilježili u Stocu na uočnicu dana obitelji na Spasovdan u četvrtak, 14. svibnja u Biskupijskom centru u Stocu.

Ovaj dan obitelji u Stocu zajednički su organizirai Župa Stolac i Srednja škola Stolac. Redovita večernja Gospina pobožnost, umjesto u župnoj crkvi u Stocu, organizirana je u Biskupijskom centru u Stocu na centru grada u 18,30 sati. Poslije pobožnosti Gospi slijedila je svečana sv. Misa, koju je predvodio stolački dumo Rajko. Narod je prilično popunio pastoralni prostor, od najmlađih do najstarijih vjernika.

Poslije sv. Mise u 19,30 sati obiteljsko predavanje za sve roditelje i nazočne, održala je prof. Mirjana Brajković, koja djeluje pri Biskupijskom karitasovu savjetovalištu za obitelj u Mostaru. Na početku predavanja sve je nazočne pozdravio dumo Rajko: djelatnike i profesore Srednje škole Stolac na čelu s ravnateljicom Mirjanom i sve nazočne. Časna sestra Alojzija i vjeroučiteljica Mirjana s profesorima i djelatnicima Srednje škole lijepo su dizajnirale prostor kako za pobožnost i Misu tako i za obiteljsko predavanje. Poseban pozdrav i zahvalu župnik je uputio prof. Mirjani Brajković koja je održala zaista lijepo, poučno i dobro popraćeno predavanje, koje je bilo upućeno cijeloj obitelji, a posebno kako odgajati djecu u današnje vrijeme.

Poslije predavanje nazočni su mogli pogledati i prigodnu izložbu koju je vjeroučiteljica priredila s učenicima Srednje škole. Ovo je večeras u Stocu bila zaista jedna duhovno-obiteljska večer iz koje smo svi izišli obogaćeni i duhovno nahranjeni. Bogu hvala!

{rokbox album=|obitelj| title=|U Stocu obilježen Međunarodni dan obitelji, 15. svibnja 2015.| thumbcount=|34|}images/stories/vijesti/2015/obitelj/*{/rokbox}