U Stocu svečano proslavljena Misa Večere Gospodnje na Veliki Četvrtak 2015.U Stocu svečano proslavljena Misa Večere Gospodnje na Veliki Četvrtak 2015.Na Veliki Četvrtak, 2. travnja 2015. u stolačkoj župnoj crkvi bilo je lijepo. Svečana procesija uz pratnju zvona ušla je u 18,00 sati u župnu crkvu. Naprijed je išao veliki križ praćen bakljama, zatim 30 obučenih ministranata, pa 31 Prvopričesnik, zatim 12 bakljonoša, pa 12 apostola sve ovogodišnji stolački maturanti i na kraju dumo.

Procesiju su pratile na ulazu župne orgulje, a zatim su zbor i čitava crkva pjevali prikladne pjesme.

Sv. Misu predvodio je i puku uputio prikladnu propovijed župnik don Rajko. Pod sv. Misom župnik je po običaju oprao noge dvanaestorici apostola-ovogodšnjih maturanata.

Zatim su se predstavili naši ovogodišnji Prvopričesnici. Oni su kratko rekli po nekoliko riječi o sebi i što bi željeli biti u budućnosti, pa bilo je tu raznih zvanja, a najviše nogometaša, pa smo odlučili pozvati Niku Kovača da od Stočana napravi mladu hrvatsku nogometnu raprezentaciju, a bilo je i duma. Ženske su pretežno uzimali zvanja prilagođena svojim željama.

Na kraju je stolačka Gradska pekara počastila sve sudionike večerašnjeg programa prigodnim kruščićima.

Poslije Mise župnik je pozvao sve apostole i bakljonoše u župnu dvoranu na prijateljsko čašćenje i ugodan razgovor. Poslije svega programa nastavilo se cjelonoćno klanjanje u župnoj crkvi.

{rokbox album=|vcetvrtak| title=|U Stocu svečano proslavljena Misa Večere Gospodnje na Veliki Četvrtak 2015.| thumbcount=|72|}images/stories/vijesti/2015/veliki_cetvrtak/*{/rokbox}