U Stocu započela Vjeronaučna godina 2018.Školska godina započela je u prvi ponedjeljak u rujnu mjesecu 2018. kako je to i ustaljeni školski običaj. Na Malu Gospu, 8. rujna, koja je supatron stolačke župe na kraju pučke sv. Mise zazvali smo Duha Svetoga za sretan početak Školske i Vjeronaučne godine u našemu gradu i u našoj župi. Pustili smo malo ispočetka učenike da sretno krenu u školi, a danas u subotu, 22. rujna krenuli smo i sa župnim vjeronaukom.

Svi učenici Osnovne škole Stolac, koji pripadaju stolačkoj župi, njih 240, na Dumin poziv u nedjelju, okupili su se danas u subotu u 9,00 sati u našoj župnoj dvorani na prvi zajednički župni vjeronauk. Župnik don Rajko je na početku Vjeronaučne godine sve vjeroučenike srdačno pozdravio, zatim smo se svi zajednički pomolili i zauzeli svoja mjesta u dvorani. Dumo je predstavio i pozdravio našu novu vjeroučiteljicu Mirjanu Perić, koja inače predaje vjeronauk u našoj Srednjoj školi u Stocu, zatim je iznio godišnji program i raspored, nakon čega smo se svi podijelili u sekcije, koju je tko izabrao, čitači, pjevači, ministranti, prvopričesnici, krizmanici, a tijekom vjeronaučne godine bit će još sekcija u koje će se djeca moći uključivati. Zatim smo poslušali raspored župnog vjeronauka, koji će nam predavati naš Dumo i naša vjeroučiteljica. Poslije smo se podijelili po grupama u sekcije s našim voditeljima, dogovorili se za nedjelju, uzeli smo svoje uloge u sv. Misama, pjevanje, čitanje i ministriranje te molitvom završili prvi uvodni sat vjeronauka, na opće zadovoljstvo.

S ovoga prvog vjeronaučnoga susreta poslali smo sliku i pozdrav našoj časnoj sestri Alojziji koja je do ove godine bila naša vjeroučiteljica, a sada je voljom svojih poglavara premještena na novu dužnost vjeroučiteljice u Osnovnu školu u Mostar. Neka dobri Bog blagoslovi naš rad, da sve bude Bogu na slavu, a nama na radost i spasenje. Bogu hvala!

U Stocu započela Vjeronaučna godina 2018.

U Stocu započela Vjeronaučna godina 2018.