U župi Stolac na Dubravi proslavljena Gospa od Anđela, 1. kolovoza 2020.U subotu, 1. kolovoza 2020. u selu Dubrava, stolačka župa, proslavljena je zaštitnica mjesta i groblja Gospa od Anđela.

Ovaj se blagdan slavi 2. kolovoza, a kako je ove godine nedjelja župnik je u dogovoru s ukopnicima odmah na početku izbora patrona sela dogovorio da će se ovaj blagdan kad dođe u nedjelju slaviti dan prije u subotu da župna crkva ne bi ostala bez pučke sv. Mise u 11,00 sati, pa je tako bilo ove godine, blagdan je prebačen u subotu dan prije i sve se lijepo obavilo.

Sv. Misu je predvodio i prigodnu propovijed okupljenom puku uputio stolački župnik don Rajko Marković. Na Dubravi su samo dvije kuće Šutala-Bojića, jedna stalno Vidoje i Janja, a jedna se otvara povremeno – kuća pok. Janka Šutala.

Na sv. Misu se okupilo nekoliko desetaka vjernika, što domaćih što gosta i prijatelja i svi su se poslije sv. Mise uputili na gozbu u ove dvije obitelji. Pohvalno je, kad se slavi patron nekoga mjesta ili sela, da to bude i prigoda da se rodbina iz svijeta okupi, porazgovori, obnovi stare uspomene, pa makar bile i samo dvije obitelji.

Dumu je ove godine ugostila i pozvala na ručak obitelj Vidoja i Janje Šutalo, a prije ručka Dumo je po običaju posjetio i obitelj pok. Janka Šutala, te svima okupljenima na prijateljskoj gozbi čestitao ovaj slavljenički dan. Neka dobri Bog dade svima blagoslov, dobro zdravlje i radost u vjeri, po zagovoru naše nebeske zaštitnice Gospe od Anđela.