Župa Stolac na završnici Molonogometnog turnira Crkve u Hrvata u ŠibenikuNaša župa Stolac osvojila je prvo mjesto u Trebinjsko-mrkanskoj biskupiji u Međužupnoj katoličkoj nogometnoj ligi u Hercegovini, te kao pobjednici i predstavnici Trebinjske biskupije sudjelovali su na Završnici Malonogometnog turnira Crkve u Hrvata u Šibeniku. U ime Mostarsko-duvanjske biskupije sudjelovala je župa sv. Petra i Pavla iz Mostara. S našim momcima krenuo je i naš župnik don Rajko u Šibenik u petak, 31. svibnja 2013. Natjecanje je otvoreno svečanom večernjom koncelebriranom sv. Misom u šibenskoj katedrali u 19,00 sati, koju je predvodio i prikladnu propovijed svim ekipama uputio mons. Ante Ivas, biskup šibenski.

U sv. Misi je sudjelovao i naš Dumo, te voditelji katoličke lige naših hercegovačkih biskupija don Mladen Šutalo i don Tomislav Ljuban i ostali župnici pobjedničkih nad/biskupijskih ekipa kojih je u Šibeniku bilo 16. Naša ekipa je s dumom prošetala gradom, posjetili znamenitosti Šibenika, počastili se, upoznali se sa svojim domaćinima župnikom župe Zablaće don Darkom Poljakom i njegovim bogoslovom, uslikali se pred katedralom s prijateljima i sudjelovateljima turnira, te poslije sv. Mise krenuli u domaćina na večeru. Dumo se vratio iste večeri natrag u Stolac radi Zborovanja Dječjih zborova u subotu, 1. lipnja u Stocu.

Turnir u Šibeniku je trajao 3 dana, petak, subotu i nedjelju, a prvo mjesto osvojila je ekipa župe sv. Petra i Pavla iz Mostara, na opću radost obiju hercegovačkih ekipa. Naši su se momci vratili kasno u nedjelju na večer u Stolac, puni lijepih dojmova i uspomena sa ovog športskog druženja u Šibeniku. Bogu hvala i Bože nam daj što više ovakvih i sličnih susreta gdje ćemo se moći sastajati, družiti, obogaćivati i upoznavati svu ljepotu i talente našega hrvatskog naroda.

{rokbox album=|sibenik2013| title=|Župa Stolac na završnici Molonogometnog turnira Crkve u Hrvata u Šibeniku| thumbcount=|20|}images/stories/vijesti/2013/sibenik/*{/rokbox}