Župe stolačkoga kraja na Pokorničkom hodočašću u Hrasnu 2014.Župe: Stolac, Rotimlja i Stjepan Krst, hodočastile su u Treću korizmenu nedjelju (Bezimena), 23. ožujka na Pokorničko korizmeno hodočašće u Svetište Kraljice Mira u Hrasno.

Hodočašće su predvodili župnici navedenih župa don Damjan Raguž i don Rajko Marković, te časna sestra Alojzija. Hodošasnici navedenih župa krenuli su u 14,00 sati svi skupa iz Stoca u svečanoj koloni, tri autobusa i više desetaka malih automobila, preko Drenovca do Hrasna.

Najprije je bio Križni put uz Gospinu Gradinu, koji su predvodili don Damjan i don Rajko, a čitali su originalni tekst s križnih postaja koji je za ovo Svetište na molbu tadašnjeg Hrašanjskog župnika don Rajka napisao 1989. god. Isusovac p. Antun Weisgerber tadašnji profesor na Sarajevskoj bogosloviji. Poslije je bila prigoda za sv. ispovijed, gdje se ispovijedilo puno svijeta.

Sv. Misu u 16,30 s. predvodio je Trebinjski župnik i dekan don Milenko Krešić. Na kraju je sve pozdravio i zahvalio svima mjesni župnik don Antun Pavlović. Pod sv. misom ministrirali su ministranti hodočasničkih župa, a isto tako iz ovih župa čitali su mladi i predvodili liturgijsko pjevanje koje je koordinirala stolačke časna sestra Alojzija. Uz pjevače na koru s ambona na oltaru psalam je pjevala stolačka „Klapa 6“, a djevojka s Rotimlje pjevala je antifonu i redak pred Evanđelje, koje pročitao don Damjan.

Don Rajko je također na kraju svima zahvalio i najavio povratak svojim kućama 20-ak minuta poslije sv. Mise. Svi smo se svojim kućama vratili zadovoljni i obogaćeni duhovnim sadržajem u Svetištu Kraljice Mira u želji da se opet ubrzo što ovako organizira.

{rokbox album=|hrasno2014| title=|Župe stolačkoga kraja na Pokorničkom hodočašću u Hrasnu 2014.| thumbcount=|46|}images/stories/vijesti/2014/hrasno2/*{/rokbox}