Uskrs u Stocu, 12. travnja 2020.Najveća svetkovina u godini Uskrs u Stocu je proslavljen vrlo lijepo i svečano, ali ove godine zbog pandemije s malo svijeta, držeći se uputa nadležnih institucija.

Sv. Misu u 11,00 sati predvodio je stolački župnik don Rajko Marković. Misna čitanja, molitvu vjernika i pučko pjevanje predvodili su mladi iz župe. Poslije drugog čitanja stolački momci njih četvorica, članovi župnog Folklora i crkvenoga zbora „Mladi“ otpjevali su uskrsnu Posljednicu „Svetoj žrtvi uskrsnici“, pučki u dva glasa, za što su kasnije dobili brojne čestitke.

Dumo je nakon Evanđelja pročitao čestitku našega biskupa Ratka, a onda na kraju i sam u ime svoje i u ime brojnih čestitara župljana i prijatelja iz Domovine i svijeta koji su ovih dana čestitali, svemu okupljenom puku čestitao Uskrs. Pod sv. Misom pjevale su se uskrsne pučke pjesme, a na Slavu sva su župna zvona zazvonila i objavila uskrsnu radost „Gradu i svijetu“. Na kraju sv. Mise zapjevali smo uskrsnu pjesmu „Kraljice neba raduj se“.

Dumo je u oglasima najavio pučku sv. Misu sutra na Uskrsni ponedjeljak u 11,00 sati, te u sljedeću nedjelju na Mali Uskrs dvije sv. Mise u 9,30 i 11,00 sati. Dumo je upozorio da će se ubuduće nedjeljama sv. Mise u 11,00 sati redovito prenositi iz naše župne crkve na internetu preko naših stolačkih portala dok traje koronavirus, tako ćemo čitavo ovo vrijeme biti povezani sa svojom župnom crkvom u Stocu. Sve ove svete dane Velikoga tjedna i Uskrsa popratio je lijepim fotografijama Foto-Studio-Raguž-Sliko iz Stoca.