Uskrs u Stocu, 17. travnja 2017.Najveća svetkovina u godini Uskrs u Stocu je proslavljen vrlo lijepo i svečano. Stolački vjerni puk ispunio je župnu crkvu sv. Ilije Proroka do posljednjeg mjesta, a tako i plato pred crkvom.

Svečanu sv. Misu u 11,00 sati predvodio je stolački župnik don Rajko uz asistenciju velikog broja ministranata. Oko oltara natiskala se djeca, koja uvijek Dumu spremno poslušaju kad ih pozove da dođu oko oltara, jer su oni najljepša ikebana koja može u svečanim Misama zakititi oltar i crkvu.

Crkveno pjevanje s kora predvodio je Veliki zbor „Mladi“, a sva crkvena zajednica je glasno i skladno molila i pjevala. Župnik je nakon Evanđelja pročitao čestitku našeg biskupa Ratka, a onda na kraju i župnik u ime svoje, u ime brojnih čestitara župljana i prijatelja iz Domovine i svijeta koji su ovih dana čestitali te u ime župnih časnih sestara Slave i Alojzije svemu okupljenom puku čestitao Uskrs, na što je sva crkva u jedan glas odgovorila: Hvala, također! Pod sv. Misom čitali su mladi iz naše župe.

Poslije sv. Mise, na poziv Dumin, narod se zadržao na vanjskoj natkrivenoj pozornici jer je padala kiša pa nije zajedništvovanje moglo biti pred crkvom, ali kiša nije omela okupljeni puk da se zadrži u prijateljskom razgovoru i čestitanju uz čašicu pića i uskrsna jaja. A onda se zaorila pjesma, muški i ženski bećarci, te lijepe pučke narodne pjesme, predvođene domaćim Folklorom, pjesma je odlijegala čitavim Stocem, baš lijepo kao u prošla dobra, stara vremena. Poslije je svijet pošao na zajednički obiteljski ručak, a župna su zvona još jedanput oglasila radost Uskrsa u Stocu.

{rokbox album=|uskrs| title=|Uskrs u Stocu, 17. travnja 2017.| thumbcount=|23|}images/stories/vijesti/2017/uskrs/*{/rokbox}