Uskrs u Stocu, 20. travnja 2014.Najveća svetkovina u godini Uskrs u Stocu je proslavljen vrlo lijepo i svečano. Stolački vjerni puk ispunio je župnu crkvu sv. Ilije Proroka do posljednjeg mjesta, a tako i plato pred crkvom.

Svečanu sv. Misu u 11,00 sati predvodio je stolački župnik don Rajko uz asistenciju našeg bogoslova Damira i sjemeništarca Stanka, te velikog broja ministranata. Oko oltara natiskala se djeca, koja uvijek Dumu spremno poslušaju kad ih pozove da dođu oko oltara, jer su oni najljepša ikebana koja može u svečanim Misama zakititi oltar i crkvu.

Crkveno pjevanje s kora predvodio je Veliki zbor „Mladi“, a sva crkvena zajednica je glasno i skladno molila i pjevala. Župnik je nakon Evanđelja pročitao čestitku našeg biskupa Ratka, a onda na kraju i župnik je u ime svoje, u ime brojnih čestitara župljana i prijatelja iz Domovine i svijeta koji su ovih dana čestitali te u ime župnih časnih setara Slave i Alojzije svemu okupljenim puku čestitao Uskrs, na što je sva crkva u jedan glas odgovorila: Hvala, također.

Uskrsnu radost uveličala su i prigodna slavlja, krstilo se dvoje malih Stočana: Monika Kuzman i Nikola Obradović, a svoj zlatni jubilej, 50 godina kršćanskog braka proslavili su Stočani Nikola Raguž i Mara r. Bogdanović uz nazočnost svoje djece, rodbine i prijatelja. Pod sv. Misom čitale su njihove unuke.

Poslije sv. Mise, na poziv Dumin, narod se zadržao pred crkvom u razgovoru i čestitanju uz čašicu pića i uskrsna jaja. A onda se uhvatilo veliko kolo pred crkvom, na župnom platou, predvođeno domaćim Folklorom. Zaorila se pjesma, koja je odlijegala čitavim Stocem, baš lijepo kao u prošla dobra, stara vremena. Poslije je svijet pošao na zajednički obiteljski ručak, a župna su zvona još jedanput oglasila radost Uskrsa u Stocu.

{rokbox album=|uskrs2014| title=|Uskrs u Stocu, 20. travnja 2014.| thumbcount=|10|}images/stories/vijesti/2014/uskrs/*{/rokbox}