Uskrs u Stocu, 4. travnja 2021.Najveća svetkovina u godini Uskrs u Stocu je proslavljen vrlo lijepo i svečano. Stolački vjerni puk ispunio je župnu crkvu sv. Ilije Proroka do posljednjeg mjesta, a tako i plato pred crkvom. Svečanu sv. Misu u 11,00 sati predvodio je stolački župnik don Rajko Marković. Oko oltara ministranti, ispred oltara mala djeca, u prvim klupama trojica mladića čitača, crkveno pjevanje s kora predvodi Veliki zbor „Mladi“, a sva crkvena zajednica je glasno i skladno molila i pjevala.

Poslije drugog čitanja stolački momci, članovi župnog Folklora i crkvenoga zbora „Mladi“ otpjevali su s oltara uskrsnu Posljednicu „Svetoj žrtvi uskrsnici“, pučki u dva glasa, na opće zadovoljstvo svega okupljenoga puka, za što su kasnije dobili brojne čestitke. Dumo je nakon Evanđelja pročitao čestitku našega biskupa Petra, a onda na kraju i sam u ime svoje i u ime brojnih čestitara župljana i prijatelja iz Domovine i svijeta koji su ovih dana čestitali, svemu okupljenom puku čestitao Uskrs, na što je sva crkva u jedan glas odgovorila: „Hvala, također“!

Poslije sv. Mise, na poziv Dumin, narod se zadržao vani u crkvenom dvorištu u prijateljskom razgovoru i čestitanju uz čašicu pića i uskrsna jaja. A onda se zaorila pjesma, muški i ženski bećarci, uz lijepe pučke narodne pjesme, predvođene domaćim Folklorom, pjesma je odlijegala čitavim Stocem, baš lijepo kao u prošla dobra, stara vremena. Poslije je svijet pošao svojim kućama na zajednički obiteljski ručak, a župna su zvona još jedanput oglasila radost Uskrsa u Stocu. Sve ove svete dane Velikoga tjedna i Uskrsa popratio je lijepim fotografijama Foto-Studio-Raguž-Sliko iz Stoca.