Uskrs u Stocu, 5. travnja 2015.Najveća svetkovina u godini Uskrs u Stocu je proslavljen vrlo lijepo i svečano. Stolački vjerni puk ispunio je župnu crkvu sv. Ilije Proroka do posljednjeg mjesta, a tako i plato pred crkvom.

Svečanu sv. Misu u 11,00 sati predvodio je stolački župnik don Rajko uz asistenciju velikog broja ministranata.

Oko oltara natiskala se djeca, koja uvijek Dumu spremno poslušaju kad ih pozove da dođu oko oltara, jer su oni najljepša ikebana koja može u svečanim Misama zakititi oltar i crkvu. Crkveno pjevanje s kora predvodio je Veliki zbor „Mladi“, a sva crkvena zajednica je glasno i skladno molila i pjevala.

Župnik je nakon Evanđelja pročitao čestitku našeg biskupa Ratka, a onda na kraju i župnik u ime svoje, u ime brojnih čestitara župljana i prijatelja iz Domovine i svijeta koji su ovih dana čestitali te u ime župnih časnih setara Slave i Alojzije svemu okupljenom puku čestitao Uskrs, na što je sva crkva u jedan glas odgovorila: Hvala, također.

Uskrsnu radost uveličala su i dva krštenja, krstilo se dvoje malih Stočana: Mia Perić i Dominik Jarak. Pod sv. Misom čitali su mladi iz III. razreda stolačke gimnazije.

Poslije sv. Mise, na poziv Dumin, iako je krenula kiša, narod se ipak malo zadržao kod crkve na vanjskoj pozornici u razgovoru i čestitanju uz čašicu pića i uskrsna jaja. A onda su krenuli muški i ženski bećarci. Zaorila se pjesma, predvođena domaćim Folklorom, koja je odlijegala čitavim Stocem, baš lijepo kao u prošla dobra, stara vremena. Poslije je svijet pošao na zajednički obiteljski ručak, a župna su zvona još jedanput oglasila radost Uskrsa u Stocu.

{rokbox album=|uskrs| title=|Uskrs u Stocu, 5. travnja 2015.| thumbcount=|50|}images/stories/vijesti/2015/uskrs/*{/rokbox}