Čitavu Veliku Subotu stolački je puk bio u znaku Groba Isusova bilo kod kuće bilo u crkvi. Vjernici su kroz čitav dan, držeći se službenih odredbi, dolazili u crkvu osobno i obiteljski, te molili, čitali i razmišljali o Isusu kod Njegova Groba.

U 18,00 sati započeli su obredi Velike subote, koje je predvodio stolački župnik don Rajko. Dumo je najprije iz sakristije izišao na oltar izmolio naznačenu molitvu, pozdravio sve nazočne i one koji u svojim obiteljima izravno ispred malih ekrana na internetu preko stolačkih portala, prate obrede iz naše župne crkve.

Večerašnji se obredi dijele, naglasio je, u četiri dijela: Služba svjetla, Služba riječi, Krsna služba i Euharistijska služba, ali se večeras po preporuci Crkve ispuštaju dva događaja: blagoslov ognja i blagoslov krsnog zdenca, ostalo ostaje uobičajeno. Mladi su kao i svaki dan imali misna čitanja i molitvu vjernika te predvodili liturgijsko pjevanje. Dumo je nakon Evanđelja održao prikladnu propovijed i posebno naglasio uskrsni Isusov poklik: „Ne bojte se“! Ne bojte se, ni sada u ovoj svjetskoj pandemiji, jer ja sam s vama i sada i uvijeke, poručuje nam Uskrsli Krist, naglasio je Dumo. Na kraju propovijedi Dumo je u svoje ime, u ime svih čestitara, župljana i prijatelja iz Domovine i svijeta svim nazočnima i onima ispred malih ekrana zaželio: Sretan Uskrs! Stolačke domaćice pripremile su, kako u crkvi, tako i u svojim obiteljima, jelo za blagoslov: kruh, kolače, jaja… koje je Dumo na kraju sv. Mise blagoslovio, pa smo se tim jelom poslije sv. Mise svi okrijepili nakon dugog korizmenog posta.

Sutra, na dan Uskrsa bit će pročitana uskrsna čestitka našega biskupa Ratka pod pučkom sv. Misom u 11,00 sati kad će opet biti izravan prijenos. Zatim smo otpjevali najljepšu uskrsnu pjesmu „Kraljice neba“, nakon čerga nam je župnik udijelio završni blagoslov. Poslije svega programa u crkvi sva tri župna zvona svečano su svojim milozvučnim tonovima obznanila uskrsnu radost svemu puku stolačkomu. Bogu hvala!