Velika Subota u Stocu i cjelodnevna molitva, 26. ožujka 2016.U župnoj crkvi sv. Ilije Proroka u Stocu na Veliku Subotu, 26. ožujka 2016. održala se cjelodnevna dvanaestsatna molitva uz grob Isusov. U 8,00 sati ujutro molitvu su otvorili župnik i časne sestre, a onda su se uključili u predvođenje molitvenog dana ovogodišnji naši krizmanici i ministranti.

Uz krizmanike i ministrante čitav su se dan izmjenjivala u crkvi školska djeca po razredima. Crkvu su stalno posjećivali i u tišini svoga srca molili za svoje razne potrebe i ostali vjernici, koji su dolazili pojedinačno, obiteljski u skupinama… kako je kome odgovaralo.

Isus reče: „Gdje su dvojica ili trojica sabrani u moje ime tu sam i ja među njima“. Na Veliku Subotu smo čitav dan bili na poseban način i mi s Isusom i Isus s nama. Hvala mu! Molitveni dan je završio na Veliku Subotu u 20,00 sati molitvom dume i časnih sestara, a onda se nastavilo Vazmeno bdjenje u Svetoj noći.

U 20,00 sati započeli su obredi pred crkvom, koje je predvodio stolački župnik don Rajko. Večerašnji se obredi dijele u četiri dijela: Služba svjetla, Služba riječi, Krsna služba i Euharistijska služba. I večeras se svijet odazvao u velikom broju. Puna crkva puka Božjega i pun plato pred crkvom. Veliki zbor mladih na koru, 30 ministranata obučenih oko oltara, sestra Alojzija je vrlo lijepo okitila crkvu, oltare i grob Isusov, a sestra Slava donijela jelo na blagoslov što su učinile i mnoge domaćice iz župe, pa smo se tim jelom poslije sv. Mise okrijepili nakon dugog korizmenog posta.

Dumo Rajko je u svoje ime, u ime svih čestitara, župljana i prijatelja iz Domovine i svijeta i u ime časnih sestara svima nazočnima čestitao Uskrs i sve uskrsne blagdane. Cijela je crkva složno pjevala uskrsne pjesme, a pogotovo na kraju Kraljice neba.

Nakon svega porograma u crkvi sva tri župna zvona su svečano svojim milozvučnim tonovima objavila uskrsnu radost svemu puku stolačkomu. Bogu hvala!

{rokbox album=|velikisubota| title=|Velika Subota u Stocu i cjelodnevna molitva, 26. ožujka 2016.| thumbcount=|38|}images/stories/vijesti/2016/velika_subota/*{/rokbox}