Župljani župe Tomislavgrad posjetili župu Stolac 2019.Danas u ponedjeljak, 1. srpnja 2019. župljani župe Tomislavgrada njih 100-tinjak u dva autobusa i jednim kombijem, na čelu sa svojim župnikom fra Slavenom Brekalom, kapelanom i dvjema časnim sestrama, posjetili su župu Stolac. Došli su oko 14,00 sati iz Ravnoga gdje su posjetili pećinu „Vjetrenica“, a pred našom župnom stolačkom crkvom ih je srdačno primio i pozdravio dumo Rajko.

Nakon pozdrava i prijateljskog rukovanja, svi smo se pred crkvom uslikali, a onda smo ušli u crkvu pozdraviti Gospodina. Zatim smo se pripremali za sv. Misu, časna preuzima sintisajzer, pjevači mikrofon, čitači misna čitanja, fratri se oblače za sv. Misu, a don Rajko svima stoji na raspolaganju. Radosno smo sudjelovali u sv. Misi koju je predslavio župnik fra Slaven.

Na kraju sv. Mise don Rajko nam je svima u nekoliko rečenica predstavio povijest župe i njezine znamenitosti, zatim sadašnje stanje u župi i posebno naglasio aktivnost mladih u župi, te trostruki uspjeh stolačke malonogometne ekipe, koja po treći put zaredom osvaja prvo mjesto u malom nogometu Crkve u Hrvata.

Poslije sv. Mise obilazimo znamenitosti u župnom dvorištu i na kraju nas sve don Rajko poziva u Dvoranu za mlade, gdje nas sa svojim suradnicima, časti jednim prijateljskim domjenkom i župnom turističkom monografijom.

Rastasmo se u lijepom ozračju i dobrom raspoloženju, te tako duhovno osvježeni i tjelesno okrijepljeni naši prijatelji oko 16,00 sati krenuše prema Tomislavgradu.