SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI U STOCU

U nedjelju, 21. 1. 2024. u župnoj crkvi u Stocu su mise u 8 i 9:30 i 11 sati.
U nedjelju, 28. 1. 2024. u župnoj crkvi u Stocu su mise u 8 i 9:30 i 11 sati.

ŽUPNI VJERONAUK

Od sljedećeg tjedna nastavljamo sa župnim vjeronaukom po dosadašnjem rasporedu. Moguće je da će se neki termini mijenjati ali o tome ćemo na vrijeme obavijestiti.

OBAVIJEST ZA TJEDAN OD 21. do 26. SIJEČNJA

Napominjem da u ovom tjednu, neće biti služene svaki dan svete Mise u župnoj crkvi.
Molim vas, obratite pozornost na te dane.

Naši pokojnici: Ovih dana su u našoj župi umrli: Martin Brać i Branko Pendić.
Pokoj vječni daruj im, Gospodine!

Obraćenje sv. Pavla – 25. siječnja

Upravo na putu u Damask, negdje oko 30. godine I. stoljeća, a nakon određenoga razdoblja u kojemu je progonio Crkvu, dogodio se odlučujući trenutak Pavlova života. O njemu je napisano mnogo, naravno, s različitih stajališta. Sigurno je da se tamo dogodila promjena, štoviše obrat perspektive. Tada je on, neočekivano, počeo smatrati “gubit- kom” i “otpadom” sve ono što je prije za njega predstavljalo najviši ideal, gotovo razlog njegovoga postojanja (usp. Fil 3,7- 8). Što se dogodilo? Prosječni je čitatelj
možda u kušnji da previše zastane na nekim pojedinostima, kao što su svjetlost s neba, pad na zemlju, glas koji zove, nova okolnost sljepoće, ozdravljenje kao da mu je pala ljuska s očiju i post. No, sve one upućuju na središte događaja: uskrsli Krist pojavljuje se kao sjajno svjetlo i obraća se Savlu, mijenja njegovo razmišljanje i sam njegov život. Sjaj Uskrsloga čini ga slijepim: tako se i izvana dogodilo ono što je bila njegova nutarnja stvarnost, njegova sljepoća u odnosu na istinu, svjetlo koje je Krist. Kršćanstvo nije neka nova filozofija ili novi moral. Kršćani smo samo ako susretnemo Krista. Jamačno, On nam se ne pokazuje na taj neodoljivi način, u svjetlu, kao što je učinio s Pavlom da bi ga učinio apostolom svih naroda. No, i mi možemo susresti Krista u čitanju Svetoga pisma, u molitvi, u liturgijskome životu Crkve.