SHKM – Gospić, 4. svibnja 2024.

Grad Gospić i Gospićko-senjska biskupija domaćini su 12. susreta hrvatske katoličke mladeži koji će se, pod geslom „Raduj se za svoje mladosti“ (usp. Prop 11, 9), održati u Gospiću u subotu, 4. svibnja 2024. Prijave za Susret započele su 4. siječnja i trajat će sve do Uskrsa, 31. ožujka, putem platforme e-župe. Za razliku od prijašnjih godina, nema više unosa gotovih tablica s podacima mladih, već se svaka mlada osoba, prijavljuje na Susret putem navedenog sustava. Kada dobijete na vaš e-mail potvrdu da ste prijevljeni to ćete dati na uvid ovom župnom uredu a nakon toga ćemo organizirati zajednički prijevoz.

LINK ZA PRIJAVU

Napominjem da nakon 31. ožujka neće biti moguće naknadne prijave!

SVIJEĆNICA

U petak, 2. veljače se slavi blagdan Prikazanja Gospodinovog u hramu ili Svijećnica. U našoj župnoj crkvi će bit sveta misa u 18 sati. Svijećnica je spomendan na događaj kada su, prema propisu Mojsijeva Zakona, Josip i Marija donijeli Dijete Isusa u Hram da Ga, kao prvorođenca, obredno prikažu Bogu. Spominjući se toga događaja, vjernici danas u crkvu donose svijeće na blagoslov. U obitelji se ta svijeća pali u različitim prilikama: na velike blagdane, u vrijeme oluje i grmljavine, stavlja se i u ruku umirućemu kao ohrabrenje i znak nade u vječni život, ali se pali i u drugim situacijama.

SV. BLAŽ

U subotu 3. veljače bit će sveta misa u 18 sati a nakon mise će, kako je to običaj na taj dan, biti prigoda za blagoslov grla ili grličanje. Na današnji dan svake godine po svim crkvama dijeli se blagoslov grla, po zagovoru sv. Blaža, biskupa i mučenika. On se temelji na prastaroj predaji po kojoj je sv. Blaž svojim blagoslovom spasio dječaka kome je u grlu zapela riblja kost. Sveti Blaž bio je također jedan od onih nebrojenih junaka prvih stoljeća crkvene prošlosti koji su svoje uvjerenje zapečatili krvlju i životom.

SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI U STOCU

U nedjelju, 4. 2. 2024. u župnoj crkvi u Stocu su mise u 8 i 9:30 i 11 sati.
U nedjelju, 11. 2. 2024. u župnoj crkvi u Stocu su mise u 8 i 9:30 i 11 sati.

Naši pokojnici: Ovih dana je u našoj župi pokopana Radoslavka Šutalo. Pokoj vječni daruj joj, Gospodine!