Trideseta nedjelja kroz godinu – 24.10.2021.

Listopadska pobožnost: U listopadu smo do sada imali pobožnost krunice i slavili Misna slavlja u 18,00 sati. Tako ćemo nastaviti i u ovom tjednu. Listopadske pobožnosti završit ćemo s Misnim slavljima u slijedeću nedjelju.

Misa i krunica u utorak: U utorak, 26. listopada, je sedma obljetnica Posvete župne crkve u Kruševu kod Mostara i trideseta obljetnica „Dan Kruševa“. Red je da u taj dan u 18,00 sati nazočim na svečanostima u Kruševu. Zbog toga kod nas listopadske pobožnosti u 18,00 sati neće biti.

Misa u Riđici: U subotu, 30. listopada u 15,00 sati bit će sv. Misa u Riđici. Mise i pobožnost krunice u župnoj crkvi neće bit.

Misna slavlja na Svi svete, 1.11.2021.
– Župna crkva u 8,00 sati
– Aladinići u 11,00 sati
– Kruševo u 15,00 sati

Misna slavlja i molitve za pokojne na Dušni dan 2.11.2021.

mjesto Satnica Misa i molitva za pokojne
Pješivac Greda – Ćemalovina 8,00 Sveta Misa
Pješivac – Novo groblje 9,00 molitva i  odrješenje
Borojevići 10,00 molitva i  odrješenje
Poprati 11,00 molitva i  odrješenje
Radimlja – kod spomenika 12,00 Molitva, odrješenje, polaganje vijenaca, pjeva: „Angelus“
Centar grada – kod spomenika 13,00 Molitva, odrješenje, polaganje vijenaca
Stolac  – Novo groblje (Vidovo Polje) 14,00 molitva i  odrješenje
Stolac – Staro groblje (Grahovišta) 15,00 molitva i  odrješenje
Župna crkva 16,00 Sveta Misa, pjeva: „Angelus“
Spomenik kod crkve iza Mise molitva i  odrješenje

 

Potpuni oprost za pokojne o Dušnom danu: Može se primijeniti od 1. do 8. studenoga za duše u čistilištu, ako se dnevno pohodi groblje i pomoli za pokojne. Na Dušni dan vjernici mogu u svim crkvama dobiti potpuni oprost, koji se namjenjuje za pokojne, ako se ispune propisani uvjeti: pohod crkvi uz ispovijed i pričest, te Očenaš na nakanu Svetoga Oca.

Radimlja: Na Radimlji su stradali hrvatski vojnici i civili u poraću Drugog svjetskog rata. Komunističke vlasti su ih svrstane u kolonama „Križnog puta“ od Bleiburga progonili u različitim pravcima po bivšoj komunističkoj državi. Jedan dio, oko 10,000., došao je do Mostara u Sjeverni logor. Iz Sjevernog logora, u više dana i noćiju, su voženi kamionima u više pravaca po Hercegovini i ubijani. Većina ih je prevezena na Radimlju. Pored nekropole na Radimlji su ubijani, bacani u vododerinu i zatrpani zemljom.
Na Radimlji kod spomenika pomolit ćemo se za poginule i ubijene hrvatske vojnike i civile, a predstavnici Županije, Općine i Udruga proistekle iz dosadašnjih ratova položit će vijence.
Preporučujemo da se u utorak, 2. studenoga, na Dušni dan, u 12,00 sati okupimo na Radimlji.
Bilo bi dobro da ponesemo sa sobom svijeće i lampinjone koje ćemo upaliti na Radimlji kod spomenika.
Molim ministrante i svu školsku djecu da se okupe oko spomenika.

Spomenik poginulim braniteljima u Obrambenom ratu u Centru grada: Preporučujem da s Radimlje pođemo spomeniku u Centru grada, pomoliti se za sve poginule i ubijene branitelje i civile u Obrambenom (Domovinskom) ratu

Spomenik kod župne crkve podignut poginulim i nestalim župljanima župe Stolac u Drugom svjetskom ratu: Na Dušini dan, u utorak, 2. listopada na svršetku Mise koju ćemo slaviti u župnoj crkve u 16,00 sati, poći ćemo spomeniku ispred crkve, prisjetiti se poginulih i nestalih župljana Stoca u Drugom svjetskom ratu i poraću.

Očišćenost groblja: U protekla dva mjeseca obilazeći groblja župe, primijetio sam da se groblja lijepo održavaju, a grobovi čiste i uređuju. Bilo bi lijepo da se tako nastavi.

Bogoslovi Nikša Pavlović (župa Neumski Gradac), fra  Franjo Ćorić (župa Čitluk), fra ivan Hrkač (Široki Brijeg), fra Franjo Markić (Kočerin), fra ivan Slišković (Široki Brijeg) bit će ređeni za đakone u mostarskoj katedrali u subotu, 30. listopada u 11,00 sati. Pomolimo seza sve naše bogoslove i sjemeništarce.

Dječji zbor „Ilijini anđeli“ iz Kruševa gosti u Stocu: U slijedeću nedjelju 31. listopada u 11,00 sati dječji zbor „Ilijini anđeli“ iz Kruševa kod Mostara bit će gosti u Stocu. S njima će doći skupina roditelja i drugih župljana. Povodom njihova dolaska slavit ćemo dvije Mise: u 8,00 i 11,00 sati. Mise u 9,30 neće bit.

Ženidbeni oglasi: ženi se Ante Vujnović sin Milenkov i Ivanke r. Pijević i uzima Josipu Penava kćer Jozinu i Mire r. Jurišić iz Posušja. Vjenčanje je predviđeno 29. listopada u Posušju. Mladencima neka dobri Bog blagoslovi brak.

Aladinići: Patron župe na Aladinićima su Svi sveti. Trodnevnica – duhovna priprema započinje u petak 29. listopada. Preporučujem da i mi sudjelujemo na pobožnostima i liturgijskim slavljima na Aladinićima.