Dvadeset i treća nedjelja kroz godinu 5.9.2021.

Mise kroz tjedan od 6.9.2021. –

Mise u tjednu su: ponedjeljak i utorak u 19,00 sati

Srijeda, u 11,00 sati

Četvrtak, petak i subota u 7,00 sati.

 

Mala Gospa – Supatron župe Stolac: U srijedu, 8. rujna je Mala Gospa, supatron naše župe. Danas započinje trodnevnica povodom Male Gospe. U tijeku trodnevnice bit će:

– Ispovijed u 18,30 sati,

– Pobožnost na čast BD Mariji u 19,00 sati

– Sv. Misa poslije pobožnosti

 

Raspored ispovijedanja u trodnevnici:

– prvi dan, 5. rujna na ispovijed neka dođu školska djeca

– drugi dan 6. rujna na ispovijed neka dođu mladi i srednjoškolci

– treći dan 7. rujna odrasli. Odrasli se mogu priključiti i u druge dane za ispovijed.

 

Blagoslov školske djece, roditelja i učitelja: Blagoslov školske djece, njihovih roditelja i učitelja imat ćemo na Malu Gospu u 11,00 sati. Djeca kako budu dolazili neka se okupljaju oko oltara.

 

Procesija, blagoslov bolesnika i blagoslov obitelji: Na uočnicu Male Gospe,  u utorak, 7. runa imat ćemo procesiju iz crkve prema Lurdskoj špilji. Pred Lurdskom špiljom imat ćemo blagoslov bolesnika i obitelji.

 

Raspored pjevača u trodnevnici i na svetkovinu Male Gospe: U dogovoru sa pjevačima i zborovođama dogovoren je slijedeći raspored pjevača u trodnevnici Maloj Gospi i na sam dan Male Gospe:

– 5. rujna – „Vidoštačka Kraljica“

– 6. rujna – „Modra rijeka“

– 7. rujna – „Angelus“

– 8. rujna – Veliki zbor „Mladi“)

 

Svijeće za procesiju: Bilo bi dobro da za procesiju ponesete svijeće od kuće, a bit će svijeća nabaviti i ispred crkve. Da bi izbjegli prljanje crkve s voskom od svijeća, svijeće ćemo paliti pred Lurdskom špiljom.

 

Probe velikog zbora „Mladi“: Na Malu Gospu, neka svi pjevači budu na koru već u 10,30 da bi se mogli pripremiti za Misu.

 

Proba folklora: Proba folklora  (HKUD Stolac) bit će u nedjelju, 5. rujna, iza trodnevnice.

 

Na Malu Gospu poslije Mise: Na Malu Gospu, ostanimo iza Mise u druženju i razgovoru. Članovi folklornog društva i članovi zborova predvodit će pjesme na platu ispred crkve. Nastojmo se svi priključiti pučkom veselju.

 

Ministranti u trodnevnici i na Malu Gospu: Ministranti će ministirati prema rasporedu u dane trodnevnice, a na Malu Gospu svi. Zbog pripreme za Misu i ministriranje neka svi ministranti dođu na vrijeme, a na Malu Gospu u 10,30 sati.

 

Parkiranje na Malu Gospu: Molio bih odgovorne za nogometno igralište, ako je moguće da otvore igralište za potrebe parkiranja na Malu Gospu. Bilo bi dobro da već u 9,00 sati igralište bude otvoreno.

 

Mala Gospa u Trebinjsko – mrkanskoj biskupiji: Mala Gospa u Trebinjsko mrkanskoj biskupiji slavi se u Trebinju (patron i naslov katedrale) u Ravnom (patron župe), Stolac (supatron župe), a slavi se kao zaštitnik u Svitavi i Doljanima.

 

Mise u slijedeću nedjelju: Mise u slijedeću nedjelju su prema redovitom rasporedu u 8,00 sati, 9,30 i 11,00 sati.

 

Mile Pažin: Mile Pažin, član naže župne zajednice je u utorak, 31. kolovoza otišao u zatvor. Osuđen je, a krivica mu nije dokazana. Njega i sve hrvatske zatvorenike preporučujem u naše molitve.

 

Početak nastave u školi: Nastava u školi započinje u ponedjeljak, 6. rujna. Prvi dan raspored nastave bit će slijedeći:

– prvi razred u 11,00 sati.

– od drugog do petog razreda (predmetna nastava) u 13,00 sati

– od šestog do devetog razreda (predmetna nastava) u 8,00 sati

 

Škola na Maslinama: Polaznici školske nastavne godine na Maslinama neka dođu na nastavu u ponedjeljak, 6. rujna u 8,00 sati.

 

Župni vjeronauk: Župni vjeronauk nećemo odmah započinjati. Potrebno mi je razgovarati i što je moguće bolje vjeronauk kod crkve organizirati. Vjeronauk kod crkve ne bi se smjelo zapustiti.

 

Ministranti – primanje novih ministranata: Običaj je u župi da se u subotu iza Male Gospe organizira primanje novih ministranata i izbor novog predsjednika i ministranskog vodstva. Stoga, neka svi ministranti i ovogodišnji prvopričesnici dođu na susret ministranata u subotu u 10,00 sati. Bio je običaj da susret bude u 18,00 sati, ali ove godine imamo vjenčanje u 18,00 sati.

 

Ženidbeni oglasi: Ženi se Martin Stanković sin Mirin i Žane r. Matić s Aladinića i uzima Ivanu Raguž kćer Đurinu i Cvije r. Krndelj iz Stoca s Gorice. Vjenčanje je predviđeno 11. rujna u 18,00 sati. Mladencima neka Bog blagoslovi brak.

 

Za crkvu su dali:

– obitelj povodom sprovoda Katarine Kralj 200 KM

– obitelj povodom sprovoda Božice Palameta 400 KM

– obitelj povodom sprovoda Ljube Puljića 300 KM

 

Pokojnici: U prošlim danima umrli su Katarina Kralj, Božica Palameta i Ljubo Puljić. Za njih ćemo se pomoliti.