MOLITVA ZA ZAJEDNIŠTVO

Bože milosrđa i Oče Ljubavi!
Ti nas okupljaš kao svoj svećenički, proročki i kraljevs- ki narod i oblikuješ nas u zajednicu vjere, nade i ljubavi. Ponizno te molimo, učini našu biskupiju istinskom zajednicom zajednicâ. Pomozi Nam da se obratimo od grijeha i vjerujemo Evanđelju, Kako bismo mogli biti vjerni učenici Isus Krista, te iz dana u dan biti sve sličniji Njemu. Vodi naše svećenike i biskupasvojom mudrošću i ljubavlju. Nadahni sve nas vjernike da darujemo svoje vrijeme, sposobnost i ono što posjedujemo za širenje Evanđelja i rast tvoga Kraljevstva. Neka nas Duh Sveti prosvijetli i okrijepi da aktivno sudjelujemo u poslanju koje si nam povjerio, kako bismo bili zajednica koja Te štuje, svjedoči, evangelizira i služi. Neka nas duh suradnje i suodgovornosti dovede potpunijem i plodnijem zajedništvu s Tobom i Međusobno. To te molimo po Kristu Gospodinu našem. Amen. Marijo, Majko Crkve, moli za nas! Sveti Josipe, moli za nas! Sveti Mihovile, moli za nas!

 

SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI U STOCU

U nedjelju, 3. 3. 2024. u župnoj crkvi u Stocu su mise u 8 i 9:30 i 11 sati.
U nedjelju, 10. 3. 2024. u župnoj crkvi u Stocu su mise u 8 i 9:30 i 11 sati.

 

NEDJELJA SOLIDARNOSTI

Treća korizmena nedjelja (3. 3. 2024.) je nedjelja solidarnosti. Ova nedjelja je izraz solidarnosti svih vjernika na području BiH, osobito s onim župama koje imaju ispod 200 vjernika, a takvih je, nažalost, sve veći broj. Zato ćemo svojim molitvama i darivanjima biti solidarni s vjernicima u potrebi.

 

POKORNIČKO HODOČAŠĆE U HRASNO

I ove godine, na sve korizmene nedjelje, organizirano je biskupijsko Pokorničko hodočašće u svetište Kraljice Mira u Hrasnu. Može se hodočastiti kad tko želi. Naša župa hodočasti u treću korizmenu nedjelju 3. 3. 2024. Pobožnost počinje u 15:00 sati.Molim pjevače i ministrante da se organiziramo, te dostojanstveno i pobožno sudjelujemo u ovoj pobožnosti.

 

TEČAJ PRIPRAVE ZA SAKRAMENTALNI BRAK

U pastoralnom centru “Sarsenterum” će se održati tečaj priprave za brak, 8., 9. i 10. ožujka 2024. godine (petak, subota i nedjelja). Početak predavanja će biti u 19 sati. Molim sve polaznike ovoga tečaja da se drže dogovorenih termina. Unaprijed zahvaljujem.

 

KLANJANJE PRED PRESVETIM

U četvrtak, 7. ožujka, pola sata prije svete mise (u 17:30), će bit pobožnost klanjanja pred Presvetim.